Paardencoaching voor Persoonlijke Groei en Teamontwikkeling

Bij De Vroede Vrouw geloven we in de kracht van paardencoaching als een effectieve methode voor persoonlijke en teamontwikkeling. Paarden communiceren non-verbaal en reageren op mensen zoals ze dat ook op andere paarden doen. Dit geeft de paardencoach de mogelijkheid om de reacties van het paard te vertalen naar inzichten voor de persoon of het team. Dit zorgt voor diepgaande bewustwording en nieuwe inzichten die moeilijk op andere manieren te bereiken zijn.

De Kracht van Paardencoaching in de Natuur

De natuur en het contact met paarden vormen samen een krachtige basis voor coaching. Tijdens de sessies is er ruimte voor jouw verhaal, je twijfels, en je vragen. Het rustige tempo van de natuur en de aanwezigheid van het paard helpen je om je te ontspannen en in het moment te zijn. Veel mensen ervaren dat de spanning wegvalt en dat ze meer open en eerlijk kunnen praten wanneer ze in de natuur zijn.

Hoe Werkt Paardencoaching?

Paardencoaching biedt een unieke benadering omdat het je helpt om buiten je rationele denkprocessen te stappen. Wanneer je met een los paard in de bak staat, kun je niet meer zo goed nadenken; je moet reageren op wat er gebeurt. Het paard reageert op je houding, je gedrag, en vooral op je gevoel en uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je direct met je gevoelens wordt geconfronteerd, zonder dat je deze kunt onderdrukken.

Via het paard krijg je een ‘andere ingang’ naar je emoties, wat een veel grotere impact kan hebben dan bijvoorbeeld een gesprek aan tafel bij een psycholoog. Zodra het paard merkt dat er geen verschil meer is tussen wat je denkt en wat je voelt, zal het dit laten zien door een ontspannen houding aan te nemen. Dit is een magisch moment dat moeilijk uit te leggen is als je het nog nooit hebt meegemaakt.

 

Paardencoaching voor Individuen

Voor individuen helpt paardencoaching bij het vergroten van zelfbewustzijn. Vaak komen (onbewuste) thema’s die je bezighouden direct naar voren tijdens een sessie. Soms denkt iemand het eigen thema al te kennen, maar blijkt er een dieperliggende oorzaak te zijn. Dit zorgt voor inzicht in je situatie en creëert ruimte om deze op een nieuwe manier te benaderen en aan te pakken.

paardencoaching

Individueel en in teamverband

Paardencoaching is ook zeer effectief voor teams. Het werkt zowel op individueel niveau als op de relaties tussen teamleden. Een paard laat direct zien waar de meeste energie zit, zonder een waardeoordeel te geven. Dit helpt het team om inzicht te krijgen in de onderlinge dynamiek en om anders naar de situatie te kijken. Omdat er tijdens de sessies niet veel gesproken hoeft te worden, ervaren teams deze manier van werken als zeer veilig en effectief.

Ervaar de Kracht van Paardencoaching bij De Vroede Vrouw

Ben je klaar om de unieke ervaring van paardencoaching te ontdekken en de positieve impact ervan te voelen op je persoonlijke groei of teamontwikkeling? Neem dan contact op met De Vroede Vrouw. Laat je verrassen door de inzichten en de magie van de interactie tussen mens en paard.

paardencoaching in teamverband

kosten

 individuele sessies €115,00
(duur gemiddeld 1-2 uur)

Groepssessies bij 1-5 personen € 85,00 pp excl. btw.
(Duur gemiddeld 2 uur incl. korte individuele sessie)

Groepssessies meer dan 5 personen € 75,00 pp excl. btw.
(Duur gemiddeld 2 uur. geen individuele sessies)

Mijn genoten opleidingen

  • 2013 opleiding tot paardencoach afgerond bij bureau Wind te Zoersel ( België)
  • 2013 deel van de opleiding tot coach bij Amethist te Amersfoort
  • 2014 opleiding afgerond: begeleiden van familieopstellingen Bert Hellinger instituut te Groningen
  • 2014 opleiding afgerond: begeleiden van organisatieopstellingen, Bert Hellinger instituut te Groningen
  • 2016 de Kracht van de Kudde: Machteld van Dierendonk
  • 2022 Opleiding systemisch paardencoach voor teams bij Bureau Wind
  • 2023 werken in en met het systemisch veld (interne opleiding stichting De AS)
  • 2023 “Holding space” bij Heather Platt
op weg naar je eigen wijsheid
Scroll naar boven